Het Geuzegenootschap

15de Dag van de Lambiek - Exclusief bezoek aan Eylenbosch

Op zaterdag 30 september wordt in Hof van Piemont in Zellik, waar de lambiek van Eylenbosch ligt te rijpen, het startschot gegeven voor de ‘Maand van de Lambiek’ van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens deze 15de ‘Dag van de Lambiek’ kunnen meer dan 15 verschillende soorten lambiek geproefd worden. Bezoekers kunnen vanaf 15 uur een kijkje nemen achter de schermen van een van de nieuwste lambiekbierproducenten. De toegang is gratis.

De Dag van de Lambiek is een organisatie van vzw Het Geuzegenootschap en werd meer dan 15 jaar geleden in het leven geroepen om het legendarische vatenbier van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerper te plaatsen. Sinds vorig jaar wordt het evenement bij een echte producent georganiseerd. Dit jaar is dat in de foederschuur van brouwerij Eylenbosch. 

Erik De Keersmaeker, eigenaar en drijvende kracht achter de heropstanding van Eylenbosch, en brouwmeester Klaas Vanderpoorten zullen uitleg geven over de geschiedenis, het productieproces en hun toekomstplannen.

In de tonnenzaal zal een indrukwekkende verzameling lambiek van onder andere Boon, Bobbi, De Cam, Den Herberg, 3 Fonteinen, Girardin, Kestemont, Kluysbosch, Lambiek Fabriek, Lindemans, Odilon, Oud Beersel, Sako, Timmermans en uiteraard ook van Eylenbosch zelf, worden voorgesteld. Nergens ter wereld tref je op één plaats zoveel verschillende soorten lambiek aan. Sommigen zijn zelfs niet in de handel verkrijgbaar, maar werden voor dit evenement speciaal ter beschikking gesteld.

Praktische informatie:
Waar? Isidoor Crokaertstraat 167, 1731 Zellik
Wanneer? Zaterdag 30 september van 15 tot 20u30

Het Geuzegenootschap verenigt lambiek- en geuzeliefhebbers uit binnen- en buitenland. Deze vereniging zonder winstoogmerk organiseert evenementen en lezingen en geeft uitleg over de streekproducten van het Pajottenland, in het bijzonder over spontaangistende bieren zoals lambiek, oude geuze en oude kriek.

vzw Het Geuzegenootschap
vergaderlokaal:
In de Verzekering tegen de Grote Dorst
Frans Baetensstraat 45
1750 Eizeringen

Steun het Geuzegenootschap

webdesign: force3.be