Print-vriendelijke versiePDF versie

Dag van de Lambiek

2017: 10de editie van de Dag van de Lambiek

Op zaterdag 2 december 2017 organiseert vzw Het Geuzegenootschap van 15 uur tot 22 uur de 10de Dag van de Lambik. Dit evenement gaat door in de opslagplaats van het Huis van de Geuze (Nellekenstraat 42A, 1750 Lennik - Eizeringen). 

Op het menu staan klassieke lambieken van zowat alle lambiekbrouwers (meer dan 10 verschillende soorten jonge en oude lambiek (afkomstig van Boon, 3 Fonteinen, Timmermans, De Troch, Lindemans, De Cam, Girardin, Oud Beersel...), maar ook een aantal fruitlambieken die door een aantal enthousiastelingen op vat werden gestoken.

Vele mensen weten niet wat lambiek is. Daarom wil onze vzw het oudste (nog bestaande) bier ter wereld in de kijker plaatsen. Tot voor een paar eeuwen bestonden enkel bieren van spontane gisting. Deze manier van brouwen bestaat ruim 5000 jaar maar wordt quasi enkel nog in dit deel van Brabant toegepast. Lambiek was in de middeleeuwen in onze contreien nochtans de meest voorkomende drank.

BELANGRIJK! De opslagplaats van het Huis van de Geuze ligt op wandelafstand van herberg In de Verzekering tegen de Grote Dorst. Het Geuzegenootschap organiseert een gratis shuttledienst tussen de herberg en de opslagplaats. Het te bellen telefoonnummer zal aan de deur van de herberg hangen.

Iedereen is welkom!

De toegang is gratis.

 

webdesign: force3.be

webdesign: force3.be